Jongluck Villa 168 / Full Scale Studio

first_img Year:  Area:  2000 m² Year Completion year of this architecture project Houses Manufacturers: Lamptitude, Toto, Aluinch, SCG, SKKArchitect In Charge:Attasit KongmongkolDesign Team:Krittanon Chuachumsang, Surasak Jitaied, Sopida Chitchumnong, Sujinda TuikheiwStructural Engineer:Pilawan PiliyapokaiConstruction Management:S_LapMain Contractor:2KM ConstructionCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Beer SingnoiRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. Jongluck villa 168 is a house of 3 small families surrounded by paddy fields and local village. Approximately 2,000 square meters with 3 stories. The ground floor accommodates common area, living area, service area, car parking and swimming pool. The second floor is the private living unit for all family members. The first design process is to separate main programs of the house into 3 main spaces: indoor, outdoor and semi-outdoor space, the space under the house applied from the traditional Thai house. These 3 main spaces are connected by the central courtyard.Save this picture!© Beer SingnoiSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Beer SingnoiSave this picture!© Beer SingnoiArchitect has idea to create dynamic movement which would circulate all spaces. These ideas are resulted in the overlapping layers of spaces developing into a number of loops of spaces which grow from the central court and expand through the vertical and horizontal axis of the house. The inner loop is the wooden terrace around the garden in the central court. The second loop is the concrete stairs embracing the central court. The very low angles of slope of the stairs causing the comfortable and relaxing platform to open opportunity for all dwellers to gradually and gently interact with the nature in central garden – courtyard through various experiences.Save this picture!© Beer SingnoiThe third layer of loop is the central area of the house where all members could have all activities together both indoor and semi-indoor space. The space under the house provide shade to comfort the opening space and create a big horizontal void to facilitate natural light and wind to the building and the courtyard. In this layer, windows, doors and building’s skin adjacent to the courtyard are equipped with the transparent glass to widen the view of the central courtyard and allow each member from opposite side of the house can connect to each other through the central courtyard.Save this picture!© Beer SingnoiSave this picture!Section ESave this picture!© Beer SingnoiThe last loop of space is the outer loop where all bedrooms are located in different position and direction to create more privacy and nice surrounded scenes of the mountain.  The structure of the house is the reinforced concrete structure with long-span beam to create more opportunity of surrounding panorama view and to create more potentials and possibilities of space design.Save this picture!© Beer SingnoiThe terrace structure of cantilever slab system show the sense of lightness of the form, and create a better chance to bring all dwellers to have a closer experience to the natural environment. Stucco is the main material covering the building skin for the closer sense of touch to the nature. The integration of marble, granite and timber with concrete is use to avoid too much rough experience of the whole perception.Save this picture!© Beer SingnoiProject gallerySee allShow lessNorthcote House / MGAOSelected ProjectsFriends Seminary School / Kliment Halsband ArchitectsSelected Projects Share ArchDaily 2019 Jongluck Villa 168 / Full Scale StudioSave this projectSaveJongluck Villa 168 / Full Scale Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/936017/jongluck-villa-168-full-scale-studio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/936017/jongluck-villa-168-full-scale-studio Clipboard CopyHouses•Thailand Projectscenter_img Save this picture!© Beer Singnoi+ 46Curated by Hana Abdel Share CopyAbout this officeFull Scale StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookThailandPublished on March 23, 2020Cite: “Jongluck Villa 168 / Full Scale Studio” 23 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Jongluck Villa 168 / Full Scale Studio Photographs “COPY” Architects: Full Scale Studio Area Area of this architecture project Thailand “COPY” Photographs:  Beer Singnoi Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img read more

Read More →